Monday, October 11, 2010

Den trettende fortellingen


Fra det litterære hjørnet.

Jeg har nettopp lest ferdig boka "Den trettende fortellingen". En bok spekket av litterære kvaliteter der forfatteren, gjennom sin debutroman, viser at hun har en kjærlighet for litteraturen og historien til det skrevne ord. Ved å henvise til godt kjente klassikere og ved å beskrive gleden og rusen som det å lese gir enkelte mennesker, klarer hun å trollbinde nettopp leseren, hvis sannsynligheten er stor, også har en forkjærlighet for litteraturen og opplevelsene som gis gjennom tekst.

Boka i seg selv er bygd opp ved at en høyt elsket forfatterinne ønsker å få skrevet sin biografi- hun ønsker endelig å fortelle sannheten om sitt liv. Hun er en mester i fortelle historier som går rett til hjertet på leserne sine. Likevel er det historien om sitt eget liv leserne aldri har fått, og som journalister aldri har klart å få ut av henne under intervjuer.

Historien som foregår i nåtiden er enkel, to kvinner sitter sammen der den ene forteller og den andre noterer. Likevel blir de to synsvinklene langsomt knyttet sammen ettersom vi får vite mer om livet til forfatterinnen. Spenning, nysgjerrighet, kjærlighet, intriger og hemmeligheter er stikkord som med rette kan trekkes til denne romanen.

Å være tvilling er et at bokens dyptliggende temaer, noe som gjorde stort inntrykk på meg som leser. Grunnen til det er kanskje ikke så vanskelig å forstå, men jeg tror likevel at mennesker som ikke er tvilling kan finne det interessant å lese denne boka. Dette er en bok jeg virkelig vil anbefale!

2 comments:

Alfred said...

Hm... kanskje jeg skal lese den da...

Anonymous said...

Takk for en interessant blogg